2 Mënyra për të ndaluar kopjimet dhe të jesh vetvetja

A je gjendur ndonjëherë përpara një kopje?

Unë dhe ti, jetojmë mes shumë ndikimesh. Ndikime të cilat burojnë nga liria, jo vetëm liria personale por edhe ajo sociale.

Shumë biznese lulëzojnë çdo ditë, padyshim secili bën gjëra të mrekullueshme dhe përdorin rrjetet sociale për ti ndarë ato me botën…

Është kaq e lehtë të insirohesh sot dhe të biesh preh e këtyre gjerave të bukura..aq sa ndonjëherë mund ta kapësh veten duke bërë të njëjtën gjë me ta.

Sigurisht pa e kuptuar, ti fillon të bëhësh më tëpër si ata dhe më pak si vetja…dhe kjo në fakt është receta e dështimit, si në biznes ashtu edhe në jetë.

Të gjithë jemi gjendur në situata të tilla dhe është tepër normale.  Megjithatë, problemi shfaqet kur fillon të humbasësh sensin e të qenit vetvetja, humbet stilin unik që vetëm ti mund ta kesh…

Pse ndodh kjo? Sepse je konsumuar shumë duke i kushtuar vëmendje gjerave të bukura që bëjnë të tjerët dhe ke harruar çfarë dëshiron ti. (me mendimin se mund të bësh të njëjtat  me ta)

Në një takim me Jonidën, kliente dhe një mikeshë shumë të mirë, u hap biseda mbi stilin unik i cili sipas mendimit tim nuk ka humbur nga shumë profesionistë në fushën ku edhe biznesi im bën pjesë.

Ajo më tha: Edhe ju e keni ruajtur stilin tuaj unik, nuk e shikon kudo.”

E përmenda këtë  për të vënë në dukje rendësinë dhe për të shprehur se është e mrekullueshme, se si vendime të vogla të marra çdo ditë, të udhëzojnë në një rezultat të tillë.

Sot, kam shumë dëshirë të ndaj edhe me ty: Kliente apo kolege,  2 mënyra shumë të rëndësishmë për të ndihmuar të mos biesh në kurthin e kopjeve:

Trego Historinë Tënde

Përpara çdo gjëje që do bësh apo zgjedhësh, ulu dhe rishkruaj historinë tënde, rilidhu me të. Shkruaj në një copë letër këto pyetje dhe përgjigju atyre.

 • Kush isha unë dikur?
 • Kush jam unë tani?
 • Cila ishte arsyeja që zgjodha të bëj këtë punë apo të merrja këtë vendim?

Diferenco Veten

Kushtoi pak kohë proçesit dhe kupto se çfarë të diferencon ty nga të tjerët. Çfarë të bën ty unike? Gjithçka ka lidhje më historinë tëndë, ajo lidh ty me biznesit dhe zgjedhjet që bën.

Historia jote ka diçka unike që nuk mund ta ketë askush tjetër. Përdore këtë cilësi, për të krijuar atë ndryshim të cilin vetëm ti mund të bësh.

NDALO, të ndjekësh atë që bën dikush tjetër, sa më shumë shikon rreth e rrotull aq më shumë e humbet lidhjen me veten dhe zgjedhjen tënde origjinale.

Kam shumë dëshirë të dij opinionin tënd mbi këtë temë – e ke kapur ndonjëherë vetën duke menduar se duhet ti ngjash dikujt tjetër? Nëse po, si ke rreaguar ndaj këtij mendimi?

E RËNDËSIHME: Ndaje mendimin tënd tek komentet. Çdo link apo shpërndarje video, ka gjasa të fshihen.

Faleminderit shumë që je këtu dhe po lexon, komenton dhe përhap fjalën. Ti e bën këtë hapësirë online një nga platformat më inspiruese dhe pozitive në vend.

Shtyp një buton në krahun tënd të majtë për ta shpërndarë me miqtë..

Kisilda S.

2 replies
  • Kisilda S. says:

   Suzana, ke shumë të drejtë. Triliona qeliza të trurit tonë pozicionohen për ta mbajtur idene gjallë dhe për ta kthyer atë në realitet. Është mahnitëse, apo jo? Kjo na diferencon të gjithëve dhe na bën të jemi vetvetja, perse të mos e ndjekim? 🙂 Faleminderit dhe të vlerësoj shumë që shprehe mendimin tënd. ♥

   Reply

Shkruaj një përgjigje

Ke dëshirë ti bashkohesh bashkëbisedimit?
Njdehu e lirë të kontribosh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *