Baby Shower traditë e huazuar nga Amerika

Historia e kësaj tradite (baby shower) e cila në fakt nuk ishte ashtu si është transformuar sot,  i ka fillesat në Greqinë & Romën e lashtë.

Gratë shtatzëna ishin të izoluara përpara dhe pak pas lindjes ato mirëpriteshin në shoqëri. 

Kjo pritje bëhej me një festë (party) dhe dhurata, pasi ishin të pastruar pas lindjes së fëmijës.

Disa vite më pas, në mesjetë, u përdorën tabaka të veçanta për ti shërbyer ushqimin mamasë në pritje. Kështu i suguronin fat gjatë dhënies jetë të bebit.

Në Erën Viktoriane, u formua festa që njihet edhe ditët e sotme si baby shower por ndryshonte mënyra se si organizohej.

Sot, kjo festë (baby shower) organizohet nga miqtë por vendimin nëse do realizohet apo jo, i takon Prindërve. 

Baby Shower

Në Amerikë por edhe gjerërisht në botë “baby shower” është gjithçka mbi mamin dhe bebin e saj.

baby shower

Organizimi dizenjohet dhe i jepen ngjyrat që përcakton gjininë e fëmijës. Lojra dhe askesor të ndryshëm bëhen pjesë e festës, mandje edhe veshjet e të ftuarve.

Vitet e fundit, kjo traditë është sjellë në Shqipëri, ku prindërit në pritje e konsiderojnë këtë festë një pritje e gëzueshme për bebin dhe një kujtim të bukur..

Ju ftoj që të shikoni Intervistën me My Living për të marrë disa ide. Çfarë ndodh në botë dhe sa bukur përshtatet gjithçka në shqipëri.

Dhe në rast se ju jeni “mami në pritje” ose “babi në pritje” dhe ju nevojitet ndihma e specialistëve:

♥ Shiko Organizim

♥ Shiko Detaje Hand Made

Do ishte kënaqësi të lexojmë një koment kreativ, tek hapësira përkatëse! 🙂

2 replies
  1. gentanishica says:

    Dy motra, dy artiste qe i shtojne kaq shume emocionet dhe gezimet festave te te tjereve. Urime!

    Reply

Shkruaj një përgjigje

Ke dëshirë ti bashkohesh bashkëbisedimit?
Njdehu e lirë të kontribosh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • 12
  •  
  •  
  •  
  •