Leja vjetore dhe Planifikimi i Dasmës

Leja vjetore & Planifikimi i Dasmës

Planifikimi i dasmës mund të krijojë ndjenjën e një pune me kohë të plotë. Jam e sigurtë që do do jesh tërë kohës duke u marrë me diçka që ka lidhje me ditën e madhe.

Në pushimin e drekës, do e gjesh veten duke koordinuar detajet dhe gjatë natës do rrish zgjuar duke u marr me vendosjen e të ftuarve në tavolinë ose ngjyrat dhe tematikën që do të ketë dasma.

Fundjavat e tua do të jenë plot takime ndërsa dikur ishin plot relaks, tani nuk do jetë më e mbushur me udhëtime por duke planifikuar dasmën dhe detajet e saj, si ftesat apo projekte të tjera.

Në atë moment që i gjithë proçesi kthehet si një punë, atëherë do të duhet të konsiderosh të kërkosh disa ditë leje për tu fokusuar plotësisht dhe pa u shpërqëndruar nga asnjë punë tjetër.

Për tu siguruar që nuk do të shpënzosh të gjithë lejen vjetore, me përgatitjet po të ndihmoj me disa këshilla si ti ndash ditët e lejes.

Kërko:

  1. Një ditë çdo 4 muaj

Duke planifikuar marrjen e 1 dite leje çdo 4 muaj, do të ndihmojë të programohesh dhe ta përdorësh atë ditë për tu kujdesur për detajet më të rëndësishme kështu mund të vendosësh prioritetet për çfarë do të duhet të merresh në vijim.

  1. Një ose dy ditë për Bachelorette Party

Hidhi një sy ditëve të lejes vjetore. Nëse vë re se nuk ke mjaftueshëm ose nuk të kanë mbetur aq shumë për muajin e mjaltit, planifiko një festë gjatë fundjavave ose një të tillë e cila do të duhet të marrësh një ose dy ditë leje nga puna.

  1. Disa ditë për tu Kujdesur për Veten

Shiko nëse ke ruajtur disa ditë rezerve për ti përdorur dhe të kujdesesh për veten ose disa detaje të fundit për dasmën.

  1. Disa ditë Përpara Dasmës

Kujdesu që të planifikosh dhe të marrësh një javë në avancë ose disa ditë, që ti përkushtohesh totalisht dasmës. Duhet të jesh e fokusuar tek disa detyra të fundit, si, takimi me estetisten, të shpenzosh kohë me miq dhe pjesëtarë të familjes të cilët kanë udhëtuar shumë orë për tu gjendur në dasmën tënde.

Dhe nëse nuk i ke në dispozicion këto ditë nga leja jote vjetore, atëherë, bisedo më punëdhënësin tënd dhe ofrohu të punosh disa orë më shumë osë në fundjavë për ti kompensuar ato.

Mos e Humb, 6 Hapat për të Shkëlqyer.Ti si ke menduar ta ndash lejen tënde vjetore, në mënyrë që të mos e shpërdorosh atë?

Mos hezito të shkruash, pasi mund të inspirosh me mendimin tënd.

E RËNDËSIHME: Ndaje mendimin tënd tek komentet. Çdo link apo shpërndarje video, ka gjasa të fshihen.

Faleminderit shumë që je këtu dhe po lexon, komenton dhe përhap fjalën. Ti e bën këtë hapësirë online një nga platformat më inspiruese dhe pozitive në vend.

Shtyp një buton në krahun tënd të majtë për ta shpërndarë me miqtë..

Kisilda S.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

This post is also available in: Albanian

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *