Lista e të Ftuarve – Mision i pamundur?

E kam quajtur mision pasi kërkon përkushtim dhe bashkëbisedim mes çiftit dhe prindërve.

Sigurisht për ju që keni marrë guidën për një event të paharrueshëm, jeni familjarë me hapat por tani është momenti i veprimit.

Lista e të Ftuarve, krijohet duke listuar së pari të gjithë njerëzit që do më shumë. Nuk ke asnjë dyshim për këtë apo jo?  Dakor, por nga ta nisësh?

Le të pëmendim pak shifrat dhe të cilat do ndahen në dy kategori:

  1. Sa persona mendon se realisht do të ftosh në dasëm, pra numri? dhe
  1. Sa para mendon se disponon për të shpenzuar, pra shuma?

Nëse nuk e kupton që tani rëndësinë, po të bëj me dije se këto dy ndarje do të udhëzojnë çdo vendim që do marrësh gjatë gjithë proçesit të planifikimit.

PËRPILIMI I KËSAJ LISTË DHE BASHKËBISEDIMI ME PARTNERIN

Kjo është një detyrë e të dyve. Sëbashku me partnerin, uluni dhe shkruani në fillim njerëzit më të afërt, mos mendoni të përjashtoni asnjë nga kjo listë që në fillim.

Në vijim mendoni për të gjithë ata që kategorikisht duhet të jenë të ftuar në dasëm, si miq, kolegë, bashkëpunëtorë etj.

Mbani në mendje se ata bëhen pjesë e dasmës suaj vetëm për ju të dy. Edhe nëse numri rritet dhe nuk i përballoni dot është e lehtë ti hiqni nga lista por në fazën e parë kjo listë duhet të jetë e plotë.

Ju sugjeroj që tja nisni me disa pyetje që do ti drejtoni njëri-tjetrit.

  • Cilat janë qëllimet e kësaj dasme? Dëshironi një dasëm intime dhe me pak të ftuar! Apo të madhe dhe me shumë të ftuar përveç familjeve?
  • Sa persona mendoni se vërtetë do vijnë? Sa të ftuar ka secili? Sa të ftuar do kenë prindërit tuaj respektivisht?
  • A ekziston një limit i për këtë listë, pra sa të ftuar i lejohet prindërve që të shtojnë në këtë listë? (Do të kontribojnë prindërit tuaj në shpënzimet e dasmes dhe sa?)
  • Mendoni se të ftuarit do kenë edhe fëmijë me vete? Sa të ftuar i keni : “tek”, “çift” & sa “familjarisht”?

A janë të gjithë këta të ftuar vendas ka edhe nga ata që do vijnë nga larg? (do udhëtojnë)

Duke i dhënë përgjigje këtyre pyetjeve, me bindje them se do të jeni më të qartë! Pra sa e gjatë mund të jetë kjo listë! Ndoshta pak të shokuar sepse nuk e prisnit sa shpejt mund të rritet numri pasi i shkruan emrat, por mos u shqetësoni, mund të filloni rishikimit.

Rivlerësoni emrat, nëse do t`ju duhej të bëni ndryshime, cilët emra mund ti ridiskutoni, pa dashur të fyeni askënd.

LISTA E TË FTUARVE NË EXCEL

Besoj se tani je gati të shkruash, unë kam krijuar për ty(ju) një model  të cilin mund ta shkarkosh në PC, dhe të punosh mbi të.

Për ta aksesuar kliko “Lista e të Ftuarve”

KONFIRMIMET E TË FTUARVE RËNDËSIA E TYRE

Rrjedhimisht lind pyetja e llogjikshme, përse qënkan me kaq shumë rëndësi këto konfirmime? Sepse duhet të dish sa të ftuar do vijnë realisht në dasëm, mo e neglizho kjo ju kursen disa para në rasnin se dikush nuk vjen 🙂

Megjithatë mos u shqetëso, sipas eksperiencës gati 95-100% e listës vjen, por ka edhe përjashtime që zakonisht ju jeni në dijeni në momentin që përpiloni listën.

Ndodh që disa të ftuar që ju i keni dërguar një ftesë për mirësjellje dhe respekt, për shkak të largësisë apo angazhimeve të rëndësishme, e kanë të pamundur ardhjen.

Mos harro, shijoje këtë proçes dhe eja na shkruaj një koment apo opinion kreativ mëposhtë. 

Mos hezito të shkruash sa më shumë detaje, pasi edhe dikujt tjetër që lexon artikullin mund ti nevojitet mendimi yt.

E RËNDËSIHME: Ndaj mendimin tënd të drejtëpërdrejtë tek komentet.

Çdo link apo shpërndarje video, ka gjasa të fshihen.

Faleminderit shumë që je këtu dhe po lexon, komenton dhe përhap fjalën. Ti e bën këtë hapësirë online një nga platformat më inspiruese dhe pozitive në vend.

© Copyrights Wedding Planners Albania

Mos e Humb, 6 Hapat për të Shkëlqyer.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This post is also available in: Albanian