Bonboniera Konfeta dasme

Bonboniera – t (Confetti-t) i ofrohen të ftuarve në dasëm ose pagëzim pas përfundimit të ceremonisë(në kishë) dhe/ose në darkën që zhvillohet më pas.

Konfeta  i ka rrënjët e saj, nga Franca, që në kohën e mbretit Ludovik, i cili e kishte për zakon të ofronte si një dhuratë tek të ftuarit e tij, kuti të vogla me karamele. (karamelet në frengjisht quhen bon bon)

Rëndësia e bonbonierës(confetti-t) varët nga madhësia e saj sepse ajo është dhurata që çifti i bën të ftuarve, ajo u dërgohet gjithashtu edhe të ftuarve të cilët nuk kishin mundësinë të ishin të pranishëm në dasëm por të cilët ju dërguan urimet e tyre.