Si mund ti thuash dikujt, ftesa anullohet..

Etiketa e dasmës nuk e lejon këtë veprim, pra ti nuk mund ta marrësh ftesën mbrapsht edhe sikur ajo ftesë të jetë vetëm verbale.

Megjithate ekzistojnë gjithmonë përjashtime. Përpara se ta bësh këtë veprim, sigurohu që ta kërkosh kthimin e ftesës nësë ndeshesh me sjelljet e mëposhtëme (mos harro me mirësjellje)

Arsyet për tja anulluar ftesën një të ftuari në dasëm:

 • Nëse i ftuari të ka ofenduar shumë ty dhe/ose të fejuarin.
 • Je e/I bindur se i ftuari do ta prishë dasmën me një mënyrë apo një tjetër.
 • Kishe nënvlerësuar kapacitetin e sallës dhe të nevojitet të ulësh numrin e të ftuarve.

Por si ta kërkosh kthimin e ftesës me mirësjellje? Në vijim disa sugjerime..

 • Kurrë mos ja bëj me dijë me shkrim. Këtë mund ta bësh, vetëm në rastin kur dikush të ka fyer apo ofenduar tej mase. Në të kundërt evitoje dërgimin e sms ose email.
 • Bashkëbisedo me të ftuarin ballë për ballë ose në telefon. Është e kuptueshme se nuk është e lehtë por e/i ftuari do ta respektoj shumë që ti po i kushton kohë diskutimit mes jush dhe do ta kuptojë sinqeritetin tënd.
 • Tregohu e/i sinqertë për arsyet e këtij anullimi. Nuk do i bësh askujt nder duke gënyer dhe gjeja e fundit që ti dëshiron tani, është të krijosh një situatë të keqe.

Mëposhtë më shkruaj! Ekziston mundësia të të ndodh një rast i tillë? A do ja kërkoje dot ftesën mbrapsht dikujt?

Mos hezito të shkruash, pasi mund të inspirosh me mendimin tënd.

E RËNDËSIHME: Ndaje mendimin tënd tek komentet. Çdo link apo shpërndarje video, ka gjasa të fshihen.

Faleminderit shumë që je këtu dhe po lexon, komenton dhe përhap fjalën. Ti e bën këtë hapësirë online një nga platformat më inspiruese dhe pozitive në vend.

Shtyp një buton në krahun tënd të majtë për ta shpërndarë me miqtë..

Kisilda S.

0 replies

Shkruaj një përgjigje

Ke dëshirë ti bashkohesh bashkëbisedimit?
Njdehu e lirë të kontribosh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 •  
 •  
 •  
 •  
 •