Si ti përgjigjesh pyetjes Kur do bëni femijë?

Zakonisht kjo pyetje lind që në momentin që keni marrë statusin “të martuar”. Por pas kthimit nga muaji i mjaltit, kjo pyetje është edhe më e shpeshtë. Çuditërisht njërëzit janë më të prirur t`ju bëjnë këto pyetje: mos jeni shtatzënë, kur e keni në plan të mbetesh shtatzënë?

Terapisti  i marrëdhënieve Aimee Hartstein thotë “Mendoj se, të sapomartuarit pyeten për shtatzani për dy arsye: Arsyeja e parë, ajo më “zemërgjërë”, është se njerëzit i dashurojnë eventet e mëdha dhe festimet, atyre u pëlqejnë dasmat dhe natyrisht hapi tjetër është ardhja në jetë e një fëmije. Ndaj dhe vijnë të gjitha këto pyetje.” Por kjo është vetëm një anë e medaljes.

Mbaj mënd se sa e besdisshme ishte për mua, kur më bënin pyetje të tilla, dhe kur shumë kolegë kërkonin edhe më shumë detaje: sa kohë keni që “përpiqeni” ose “jo”. Dhe shumë pyetje të tjera si këto!

A nuk është diçka personale jeta seksuale e çdokujt?

Nëse ndihesh mirë të diskutosh për shtatzaninë, atëherë bëje. Shumë njërez vertet kanë dëshirë të ndajnë çdo detaj se si dhe kur përpiqen ose kur do perpiqen në të ardhmen, ama, nëse kjo nuk të pëlqen, atëherë mos diskuto fare për të.  Ti dhe vetëm ti e ke të drejtën ta japësh ose jo këtë informacion.

Problemi qendron se zakonisht pyetje të tilla vijnë nga miqtë ose persona të familjes, dhe mund të jetë pak e vështirë por reago me mirësjellje. Mos ofendo askënd.

Ja se çfarë duhet të mbash në mendje.

Realisht askush nga ata që të pyesin nuk kanë për qëllim të të ofendojnë, vëçanërisht miqtë dhe familjarët, thjeshtë mendoje si diçka normale. Sepse në fakt çuditërisht është normale :-).

Ndodh shpesh…. Sapo martohesh të gjithë bëhen si një makineri e viteve 50 dhe e konsideron normale se hapi i rradhës është të bëhesh me fëmijë.

 Shumica prej tyre e kanë hasur të njëjtat pyetje në jetën e tyre. “Arsyeja tjetër është se shumë njërëz dhe zakonisht të moshuarit janë mësuar të ndjekin zakonin,” thotë Hartstein. “Dhe sipas zakonit, kur dikush martohet, ardhja e një fëmijë nuk do jetë shumë larg.”

Por sot kemi shumë opsione dhe afate kohore për të zgjedhur, dhe kjo tashmë nuk përbën problem.

Muaji i mjaltit historikisht ishte periudha kur ndodhte një shtatzani dhe disa njerëz nuk e kanë kuptuar ende se sa shumë kanë ndryshuar gjërat. Sigurisht që ky fakt nuk e lehtëson aspak këtë fenomen. Ata nuk e kanë idenë se me çfarë po përballesh ti dhe futen në me pa të drejtë.

Ndoshta arsyeja mund të jetë se vetëm njëri partner dëshiron femijë dhe tjetri jo, ose ndoshta shtazania nuk po ndodh, ose ndoshta nuk keni ende interes për të pasur fëmijë.

Asnjë nga këto arsye nuk i hyn askujt në xhep veçse ty dhe partnerit tënd. Ndoshta të ndihmon të dish se për disa njerëz kjo pyetje është një zakon.

Mund t`ja ktheni me …Mirësjellje

Gjeja më e mirë është ti përgjigjeni “ Kush e di” ose “Ende jo” pasi pyetjet e tyre mund të jenë shumë intensive dhe presuese ndaj dhe ju me mirësjellje ja ktheni me një përgjigje paralizuese.

Gjithashtu një shaka mund tju ndihmojë, duke ja bërë të qartë se nuk jeni ende gati për një fëmijë.

Në fund të fundin nuk keni përse ti ktheni përgjigje çdokujt, mbi jetën tuaj seksuale ose planet tuaja për femijë. Është thellësisht një informacion intim.

Edhe nëse pytjet vazhdojnë pas muajit të mjaltit, shmangiu me një buzëqeshje.

Mëposhtë më shkruaj! Cila do ishte/është përgjigjia jote tek pyetjet rreth shtatzanisë?

Mos hezito të shkruash, pasi mund të inspirosh me mendimin tënd.

E RËNDËSIHME: Ndaje mendimin tënd tek komentet. Çdo link apo shpërndarje video, ka gjasa të fshihen.

Faleminderit shumë që je këtu dhe po lexon, komenton dhe përhap fjalën. Ti e bën këtë hapësirë online një nga platformat më inspiruese dhe pozitive në vend.

Shtyp një buton në krahun tënd të majtë për ta shpërndarë me miqtë..

Kisilda S.

0 replies

Shkruaj një përgjigje

Ke dëshirë ti bashkohesh bashkëbisedimit?
Njdehu e lirë të kontribosh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *