Si ti thuash të ftuarve se fëmijët e tyre nuk janë të ftuar…

Ti ftosh apo të mos i ftosh fëmijët në dasmën tënde?

Çështja për ti ftuar apo jo fëmijët në dasëm pranon shumë debat duke mos pasur asnjë përgjigje të saktë apo të gabuar. Në realitet këtë vendim duhet ta marrë çifti.

Por si mund ti drejtohesh të ftuarve të cilët kanë fëmijë, pa dashur ti fyesh apo ti inatosësh ata:

Një mënyrë është…

Duke u dërguar një ftesë ku qartësisht cilësohet se dasma është vetëm për të rritur dhe se fëmijët nuk janë të ftuar. Për ta specifikuar këtë, drejtohu me emrat e tyre.

Mënyra tjetër është duke ja thënë troç..

Mënyra më e qartë dhe e drejtëpërdrejtë është duke shënuar tek ftesa se fëmijet nuk janë të ftuar, dhe si mund ta bësh këtë? Shëno:

 • Pa fëmijë
 • Vetëm për të rritur
 • Ftesa është vetëm për të rritur
 • Në ftesë nuk përfshihen fëmijë
 • Ju lutemi respektoni rregullin tonë dhe mos I merrni fëmijët me vete

Kjo mënyrë është shumë efektive por ki parasysh se disa të ftuar mund të jenë shumë të ndjeshëm dhe mund ta konsiderojnë këtë arrogancë.

Ka edhe një mënyrë të ëmbël…

Ndoshta ty të pëlqejnë dasmat me fëmijë dhe i dashuron ata, por për shkat të hapësirës dhe buxhetit, vendimi për të mos i ftuar është i pashmangshëm. Mund ta trajtosh këtë situatë me një shprehje të ëmbël dhe domethënëse:

 • Duke dashur tu ofrojmë të gjithë të ftuarve, perfshirë edhe ata që janë prindërt një natë relaksuese kemi zgjedhur që dasma të përbëhet nga rritur vetëm. Shpresojmë që ky njoftim në avancë tju mundësojë të bëhëni pjesë e dasmës sonë dhe të shijoni një natë të lirë.
 • Na pëlqen ti shohim fëmijët teksa vrapojnë dhe luajnë, por kjo ditë do të jetë vetëm për të rritur.

Tani këtu, i vetmi problemi është se këto shprehje do zejnë më shumë vend tek ftesa ndaj mund të nevojitet të printosh një njoftim shtesë.

Jam e bindur dhe sigurisht që nuk është aspak e lehtë ta bësh këtë, sidomos nëse keni shumë të ftuar të cilët janë prindër, por shikoni anën positive duke i dhënë atyre një mundësi argëtimi dhe shplodhje.

Ke marrë ndonjëherë një ftesë ku cilësohej se fëmijët nuk lejohen? Ndaje me ne tek komentet mëposhtë si ishtë shkruar , shënuar kjo?

Mos hezito të shkruash, pasi mund të inspirosh me mendimin tënd.

E RËNDËSIHME: Ndaje mendimin tënd tek komentet. Çdo link apo shpërndarje video, ka gjasa të fshihen.

Faleminderit shumë që je këtu dhe po lexon, komenton dhe përhap fjalën. Ti e bën këtë hapësirë online një nga platformat më inspiruese dhe pozitive në vend.

Shtyp një buton në krahun tënd të majtë për ta shpërndarë me miqtë..

Kisilda S.

Si te Planifikosh si nje Profesionist

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

This post is also available in: Albanian