fbpx

3 detaje që nuk duhet ti harrosh gjatë hartimit të buxhetit të dasmës

3 detaje që nuk duhet ti harrosh gjatë hartimit të buxhetit të dasmës

Jam koshiente që lista e detyravë që duhet të kryeni gjatë planifikimit është shumë e gjatë edhe pasi e harton atë në avancë, sërisht janë disa detajë që mund të harrohen.

Kjo mund të ndodh nëse je duke e organizuar vëtë eventin por edhe nesë ke punësuar një Planifikues i cili të udhëzon, gjithmonë nusja dhe dhëndrri harron të paktën 1 detaj. (të gjithëve na ndodh!)

Mëposhtë dëshiroj të ndihmoj pak duke diskutuar mbi disa detajë ose zëra që mund ti harrosh gjatë planifikimit – për të mos i harruar dhe ti shtosh ato në listë!

  1. VENDI PËR PROFESIONISTËT

Mendo pak: pjësa më e madhe e profesionistëve do qendrrojë aty gjatë gjithë natës dhe sigurisht që edhe ata kanë nevojë të ushqehen!

Si përshëmbull, koordinuesi/sja, fotografi, kameramani, DJ ose Banda, personat që kujdesen për ndriçimin, janë një pjesë e profesionistëve të cilëve duhet t`u sigurohet ushqim si edhe vënd në sallë. Mos harro që të konfirmosh nese ndonjë tjetër profesionist do duhet të përfshihet në numër.

Zakonisht pjesa më e madhe e restoranteve kanë një rregull për ushqimin, sigurohu që ti pyesni ose shto numrin në listen tënde.

2. POSTA

Nëse ke porositur ftesat ose karta falenderimi, mos harro që të shtosh në buxhet një shifër edhe për postën.

Me siguri që do kesh të ftuar jasht qytetit apo jasht shteti për të cilët ftesa apo karta e falenderimit duhen postuar, merr një çmim nga postat lokale dhe shënoje këtë në buxhet.

3. SIGURACIONI I DASMËS

Ke dëgjuar ndonjëhërë për këtë? Po, po siguracion për dasmën mirë e lëxove.

Në Shqipëri aplikohet pjesërisht por është një detaj që duhet konsideruar. Ky siguracion mund tju nevojitet në rast se koha prishët dhe duhet që të ezistojë një plan B për zhvillimin e eventit, dikush lendohet dhe duhet ta lëvizni apo ndonje nga profesionistë nuk vjen në event.

Pra nevojiten disa masa paraprake dhe për këtë rast duhet shtuar një zë në buxhet. (uroj mos të jetë e nevojshmë të përdoret kurrë)

Mbase nuk të ka shkuar mendja tek këto detaje që duken si pa shumë rëndësi por që në total përbëjnë një shifër të shtuar në buxhet.

Tani, do më gëzojë të lexoj mendimin tënd.

Shko tek komentet poshtë dhe më thuaj, për cilat nga këto detaje nuk kishe menduar fare?

Mos hezito të shkruash sa më shumë detaje, pasi edhe dikujt tjetër që lexon artikullin mund ti nevojitet mendimi yt.

E RËNDËSIHME: Ndaj mendimin tënd të drejtëpërdrejtë tek komentet.

Çdo link apo shpërndarje video, ka gjasa të fshihen.

Faleminderit shumë që je këtu dhe po lexon, komenton dhe përhap fjalën. Ti e bën këtë hapësirë online një nga platformat më inspiruese dhe pozitive në vend.

PS: Nëse mendon se një mik apo mikëshe e jotja do i nevojitet ky informacion, dërgjoja!

♥.

Ky artikull është postuar në Blog. Shenjoni linkun.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj e email-it nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar *

Independently verified
10 reviews