fbpx

Bonbonierat confetti-t kuptimi dhe rendesia e tyre

gjethe ulliri 100% Natyrale
Bonbonierat confetti-t kuptimi dhe rendesia e tyre..

Bonboniera (confetti) i ofrohen të ftuarve në dasëm ose pagëzim pas përfundimit të ceremonisë(në kishë) dhe/ose në darkën që zhvillohet më pas.

Bonboniera i ka rrënjët e saj, nga Franca, që në kohën e mbretit Ludovik, i cili e kishte për zakon të ofronte si një dhuratë tek të ftuarit e tij, kuti të vogla me karamele. (karamelet në frengjisht quhen bon bon).

Secila bonbonier(confetti) përmban gjithmonë një numër “tek” karamelesh(konfeta), sepse numri “tek” simbolizon bashkimin e çiftit në “një”. Zakonisht zgjidhen 5 copë karamele, por mund të përzgjidhen 7 ose 9 copë. 5 karamele është zgjedhja më e zakonshme sepse, simbolizon shëndetin, jetëgjatësinë, lumturinë, mirqenien dhe firtilitetin e çiftit.

Ngjyra e tyre e bardhë simbolizon ditët e lumtura të cilat çifti do ndaj me njeri- tjetrin, shija ëmbël dhe pak e idhur, që vjen nga kombinimi i sheqerit me bajamen simbolizon gëzimet dhe hidherimet të martesës dhe bajamja, fertilitetin dhe trashëguesit e shëndetshëm që ata do kenë.

Bonbonierat confetti-t kuptimi dhe rendesia e tyre

Faleminderit për foton Photos by Lanty tek Unsplash

Në kohët e vjetra, në vend të bonbonierës(confetti-t) ofronin ëmbëlsira me mjaltë dhe arra ose bajame. Madje në disa vënde ofronin llokume në vend të karameleve, të cilat bëheshin më mjaltë dhe bajame.

Bonboniera(confetti) ka pësuar zhvillime dhe sot shikojmë një shumllojshmëri në materialet dhe modelet e tyre.

Rëndësia e bonbonierës(confetti-t) varët nga madhësia e saj sepse ajo është dhurata që çifti i bën të ftuarve, ajo u dërgohet gjithashtu edhe të ftuarve të cilët nuk kishin mundësinë të ishin të pranishëm në dasëm por të cilët ju dërguan urimet e tyre.

Tani eja dhe më thuaj, sa të rëndësishme janë Konfetat për ty dhe eventin tënd?

.

Ky artikull është postuar në Blog. Shenjoni linkun.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj e email-it nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar *

Independently verified
10 reviews