fbpx

Jastëku i unazave, përse përdoret!

Jastek Unazash-Aksesor Gjethe
Jastëku i unazave, përse përdoret!

Dasma është ceremonia e cila bashkon dy shpirtra!

Jasteku  mbajtjes i unazave, sot  i quajtur, Jasteku i Unazave të martesës.

Historia e jastekut të unazave daton që nga koha e Romakëve ose të Egjiptjanëve. Të cilët për të transportuar gurë të çmuara dhe bizhuteri përdornin një jastek.

Gjërësisht në evente e mbajnë shoqërueset e nuses për t`ja dhënë shoqëruesit të dhëndrrit, i cili vendos mbi të unazat, të cilat më pas të bekohen.

Dhe më pas dërgohen në altar nga një djal i vogël.

Kështu edhe ky detaj ka një histori.

Për dasmën e cila festohet me të gjitha përgatitjet e saj nuk heziton askush të shpenzojnë disa para gjatë përgatitjes së këtij festimi.

Ashtu sikurse unazat e martesës mbahen në një jastek, edhe njërëzit dëshirojnë të blejnë një jastëk / mbajtës të bukur për këtë qëllim.

Jasteku i unazave, pëerse perdoret!

Faleminderit për foton Petr Ovralov tek Unsplash

Sot ekzistojnë modele të ndryshme, “Jasteqe/Mbajtese të Unazave”, duke i ofruar çifteve shumëllojshmëri dhe duke ua bërë atyre më të lehtë zgjedhjen.

Tani, do më gëzojë të lexoj mendimin tënd.

Na trego sa rëndësi ka për ty ky detaj?

Jep mendimin tënd tek komentet poshtë, pasi edhe dikujt tjetër që lexon artikullin mund ti nevojitet.

E RËNDËSIHME: Ndaje mendimin tënd të drejtëpërdrejtë tek komentet. Çdo link apo shpërndarje video, ka gjasa të fshihen.

Faleminderit shumë që je këtu dhe po lexon, komenton dhe përhap fjalën. Ti e bën këtë hapësirë online një nga platformat më inspiruese dhe pozitive në vend.

Kisilda S..

Ky artikull është postuar në Blog. Shenjoni linkun.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj e email-it nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar *

Independently verified
10 reviews