fbpx

Wedding Planners! Çfarë janë dhe çfarë bëjnë?

Wedding Planners Cfare jane dhe çfare bejne
Wedding Planners! Çfarë janë dhe çfarë bëjnë?

Ky artikull, u hartua, nga “Wedding Planners Albania”, dhe ka për qëllim ti qartësojë lexuesit rolin dhe funksionin e një “Wedding Planner”(Planifikues Dasmash).

 *Çfarë janë dhe çfarë bëjnë këta?*

Pak fjalë për  “Wedding Planners”!

Theksojmë se një Wedding Planner nuk është e domosdoshme që të jetë pjesë e një agjencie.

Disa “Wedding Planners”, mund të krijojnë një të tillë.

Dasmat janë ngjarje shumë domethënëse në jetën e njerëzve dhe duke qenë kështu, çiftet shpesh janë të gatshëm të shpenzojnë shuma të tëra parash në mënyrë që të sigurojnë organizimin sa më perfekt të dasmës së tyre.

Wedding Planners, profesionist ekzistojnë në të gjithë botën, por janë më të evidentueshëm në USA, UK dhe në Europën Perendimore.

Wedding Planners (kur është person), paguhen me përqindje, duke i qartësuar klientët e tyre se kjo përqindje merret në bazë të shumës totale të kostos së dasmës, por mund të jetë edhe një pagesë fikse.

Në Shqipëri ata janë pjesë e një pakete shërbimesh!

Zakonisht Wedding Planners, punësohen prej çifteve të cilët janë shumë të zënë me punë apo të cilët punojnë shumë orë dhe kanë shumë pak kohë për tu marrë me kërkime për vendet dhe bashkëpunëtorët që duhen për të realizuar dasmën.

Wedding Planners Cfare jane dhe çfare bejne

Planifikuesit, janë gjithashtu shumë të njohur për ata çifte të cilët dëshirojnë të bëjnë dasma jasht qytetit apo shtetit ku jetojnë. Në këtë rast dokumentacioni dhe proçedurat mund të jenë shumë të komplikuara.

Secili shtet, në të cilin organizohet një dasëm kërkon proçedura të ndryshme sipas shtetësisë që ka nusja apo dhëndrri.

Psh. një shtetash Amerikan i cili dëshiron të martohet në itali i kërkohet dokumentacion i përcaktuar me ligj për shkeljen në tokë Italia të shtetasve Amerikan.

Disa shtete të tjera kanë marrveshje dhe çiftet mund të marrin dokumentacionin e nevojshëm tek përfaqësitë diplomatike në shtetet ku jetojnë dhe ti proçedojnë në përfaqësitë konsullore të shtetit reciprok në shtetit e tyre.

Një Wedding Planners, lokal, i merr të gjithë proçedurat përsipër për secilin rast.

Besoj ju lind pyetja se në çfarë assiston një Wedding Planner?

Shërbimet e një Wedding Planners mund të përfshijnë:

  • Intervistimin e çiftit dhe prindërve në mënyrë që të identifikojë nevojat e tyre.
  • Përgatitjen e buxhetit të dasmës.
  • Planifikimin e një liste të detajuar për gjërat që nevojiten (duke nisur  një vit përpara deri në ditët e fundit të dasmës)
  • Ndjekjen e kësaj liste.
  • Gjetjen e ambjentit ku do zhvillohet ngjarja (hotele, vila apo prona të mëdha etj.)
  • Gjetjen dhe punësimin e profesionisteve të dasmave dhe furnizuesve (ketering, fotografë, kameramanë, dyqane lulesh, dekorues, pastiçeri etj.) dhe përgatitjen dhe ekzekutimin e kontratave.
  • Koordinimi i furnizimeve/shërbimeve për ditën e dasmës.
  • Përgatitja e një plani të dytë në rast të ndonjë dështimi. (psh. mos furnizimi i saktë)
  • Manzhimi i programit.
  • Asistimi dhe përgatitja e dokumentacionit legal

Wedding Planners është krahu i djathtë i çiftit, sidomos i nuses. Është present gjatë gjithë përgatitjes së dasmës, gjithmonë duke lënë takimet për tu konsultuar me çiftin.

Një Wedding Planner, mund të jetë pronar tek një kompani të furnizuese, e një ose disa prej elementeve që kërkon planifikimi i dasmës, duke i ofruar çmime konkuruese çifteve.

Prania e Wedding Planners, gjatë ditës së madhe është kulmi I punës dhe realizimi në 100% të planit fillestar.

Copyright: Wedding Planners Albania-
Awarded with the “Wedding Planning 101” Certificate – Universal Class Inc.

Do ta punësoje ti një Planifikues?

.

Ky artikull është postuar në Blog. Shenjoni linkun.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj e email-it nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar *

Independently verified
10 reviews